Blues Buzz vant vestlandets første Union Blues Cup regionskvalifisering

Posted On 09 mai 2009
By :
Comment: Off
Blues Buzz i seiersrus

Blues Buzz i seiersrus

De tre unge herrene Ronny og Ole Christian Agledal, samt Jakob Hjelmeland (ja, han er sønnen til Arle..) tok seieren hjem under dagens kvalifisering til Union Blues Cup 2009, region vest. De tre unge herrene som bor i Førde og representerer Bergen Blues & Roots Club (medlemstilhørighet), viste god bredde, tolkningsevne og potensial i tillegg til en helhetlig flott opptreden, i følge juryen som bestod av John Magnar ”Hungry John” Bernes (juryformann), Atle Johannesen og Arild Helle, sistnevnte som styrets representant.

 

Bergen Blues & Roots Club mottok i underkant av forventet antall påmeldte band, men når vi hørte nivet og kvaliteten på de tre som deltok, var det likevel godt innenfor akseptgrensen. De øvrige deltakerene var henholdsvis Stig Hansen (solo) fra Stad og Robert Taylor Band fra Haugesund. Stig Hansen som var førstemann ut i konkurransen leverte utelukkende originalt stoff som både svingte og groovet. Robert Taylor Band gav et solid inntrykk av rutine og profesjonalitet og serverte både tradisjonelle Blueslåter og ”Delta-funk” så det ljomet i veggene. Det kom sågar ønsker fra salen om at dette var et band de ønsket å høre mer til.

 

Men, i en talentkonkurranse er det ikke alltid rutinen som trekker det lengste strådet. Blues Buzz representerer ”prototypen” på det moderne Union Blues Cup bandet, de er unge, flinke, ambisiøse, sultne og har et uendelig stort potensiale.

Gøran Stensrud informerer om UBC på nasjonalt nivå

Gøran Stensrud informerer om UBC på nasjonalt nivå

Dagen gav et vidt spekter av utfordringer, gleder, nerver og lærdom. Bergen Blues & Roots Club valgte å først og fremst ta hensyn til alle andre arrangementer og festivaler som finner sted i den Hanseatiske by på denne tiden av året. Vi har jo Natt-Jazz, Bergenfest og Festspillene som alle avvikles i mai måned. Vi ønsket også å teste markedet for ”ettermiddagskonsert”.

 

 

Med dette som bakteppe, valgte BBRC følgende:

·          Arrangementsstart, lørdag 9. Mai, kl. 14:00

·          Gratis entré for alle

·          Ingen aldersgrense (i håp om å trekke litt fra den yngre garde)

·          Kombinert med ettermiddagskonsert (akustisk), med en av byens største Bluesstjerner og ”gudfar”

 

Vi har etter gjennomføringen lært følgende:

·          Neste gang, skal vi ikke ta hensyn til andre enn oss selv

·          Vi skal avholde konkurransen som en utvidelse av en vanlig klubbkveld (siste fredag i måneden) og vi skal ha en full konsert etterpå.

·          Vi kommer trolig til å ta inngangspenger under hele arrangementet

 

Utover dette er vi svært godt fornøyde – både med artistene som deltok i konkurransen, juryen og gjennomføringen av arrangementet.

 

Hyngry John og Atle Johannesen spilte altså en minikonsert (et sett) fra kl. 14:00, etterfulgt av enkel rigging til konkurransen. Klubbens leder, Knut Tøraasen og NBUs representant, Gøran Stensrud informerte om konkurransen, henholdsvis for regionen og nasjonalt. Deretter fikk hver deltaker 20 minutter til gjennomføring hver. Juryen trakk seg så tilbake for å komme til den kjennelsen vi nå alle er kjent med.

Hyngry John og Atle Johannesen i "unplugged" duo versjon - fett!

Hyngry John og Atle Johannesen besørget god stemning før konkurransen

Bergen Blues & Roots Club vil nå sende de øvrige deltakernes bidrag til NRF, slik at disse kan være med i det sentrale uttaket på Notodden, kanskje blir det som i Norske Talenter at region vest er svært så godt representert når semifinalen og finalen skal gjennomføres på Notodden.
 
 

 

Vi gratulerer Blues Buzz med seieren i den første vestlandsregionale kvalifiseringen til UBC i historien og gleder oss til å følge dem på Notodden og forhåpentligvis også som Union Blues Cup band 2010! Så vil vi allerede nå, oppfordre alle ”bandspirer” i regionen til å begynne å øve. Region Vest skal definitivt befeste en respektabel og ”fryktet” posisjon i Union Blues Cup for all overskuelig fremtid. 
Om forfatteren