Julejammen på Bluesbiblioteket i romjulen var en kanonsuksess!

Hos oss ble avslutningen på en flott høst – julejammen på Bluesbiblioteket på legendariske Kjøttbasaren på Torget i Bergen i romjulen en kanonsuksess!

Allerede kl 22:30 måtte vi melde utsolgt – og for en kveld – stinn brakke med offisiell åpning av den nye Bluesscena som var bygget på dugnad av styret i klubben sammen med spillestedet – endelig er vi blitt den «Klubben» vi lenge har sett fram til i Bergen.

Etter en pangstart der BB Lyngs Blues Band (se bildet) tradisjonen tro dro det hele i gang – loste BB selv mange av Bergens eminente bluesmusikere gjennom en jamsession som varte langt ut i de små timer – har aldri sett så mange glade mennesker!

Foto: Kenneth Hatteberg

Vi ser frem til fortsettelsen og starter det nye året med en kanon «Bluesweekend» i januar.

Programmet for «Bluesweekend»:

Fredag 25. Januar: Hungry John Band
Lørdag 26. Januar: fra 15 til 18 – gratis ettermiddagsblues med Olav Unneland
Lørdag 26. Januar: Kveld – Direkte fra USA : Fredrik Strand Halland

Programmet utover våren:

Fredag 22. Februar: Arve Hålands Cajun Gumbo.
Fredag 29. Mars: NB ikke arrangement!
Fredag 26. April: T-Bones
Fredag 31. Mai: Mai-Jam

Husk å fornye ditt medlemskap i klubben for 2013!!

Betal inn kr 300,- til BBRC – kto 3624 20 79587 så er du sikret rimeligere inngangsbilletter samt hele 5 Blues News i posten (medlemskort utleveres på neste arrangement).

Vi får en forrykende start på 2013:

 

FREDAG 25. JANUAR KL 2100 – HUNGRY JOHN I STORFORM PÅ BLUESBIBLIOTEKET – BERGENS BESTE CLUB FOR BLUES & ROOTSELSKERE!

Norge har bare én blueslegende sier musikkjournalist i Blues News Johnny
Andreassen . «Sorry Reidar, Knut, Vidar og alle dere andre der ute men slik er det. Og når den grovkalibrede stemmen til Hungry John teller i gang sin nye plateutgivelse HAVE YOU HEARD, som om det var bar-utgaven av Disneys intro til sitt mest kjente eventyr, kjenner du forventningene stige. Det er det gode grunner til!»

«Blues på sitt beste er som å presse essensen ut av et liv. Det er smerte og ord som beskriver følelsen av å ligge nede, men det er også vilje til å overleve, til å sparke ting i gang og endog by på en betingelsesløs fest av og til. Alle disse essensene finnes på Hungry Johns nye plate. Legenden fra Bergen, som tidlig på 70-tallet loffet rundt i England mens han vekslet på å sitte på fanget til legenden Son House og Canned Heats leder Al Wilson, eller se konserter med Zappa og Pink Floyd, blottlegger følelsene slik bare en bluesmann kan. Både på nevnte ”Cryin’ man” eller på tittelsporet ”Have you heard” opplever du Hungrys potente og brede bluesartisteri, samtidig som han oppleves nådeløst ærlig. Sånn er det. John Lee Hooker lagde sin THE HEALER sent i livet. Bob Dylan brukte omtrent 40 år på å lage bluestriumfen TIME OUT OF MIND. Man skal være forsiktig med å trekke paralleller. Musikk er ikke matematikk. Men har du ført fergen over sundet i en mannsalder så vet du hvordan du skal legge til kaien for å si det sånn.»

Om forfatteren