Billy T Band – 28.8. på Madam Felle

Posted On 03 aug 2009
By :
Comment: Off

Med en besetning over 90 % av verdens Blues stjerner ville vært mer enn fornøyd med, stiller Billy T Band på Madam Felle for å levere noe som nærmer seg reinkarnasjonen av den amerikanske Bluesen fra 50-tallet.

William (Bill) Troiani, ble født i New York i 1949 og har hatt bassen som levebrød i 40 år. I USA spilte Bill med en rekke kjente artister innen mange sjangre, men en av de han har gjort flest innspillinger med er nok Tom Russell.

I det Bill flyttet til Norge ca. 1997 skulle han bli en av de fundamentale hjørnesteinene i Bluesmiljøet rundt Oslo. På Muddy Waters er han nok den artisten som har stått på scenen aller flest ganger, i det han utgjorde ”bass-pilaren” både for Oslo Bluesklubb og til dels også Østkanten Bluesklubb. Sammen med blant andre Håkon Høye og Alexander Pettersen som også er medlemmer av Billy T Band, er det i grunnen Husbandet på Muddy Waters, noe som også inkluderer Ian Fredrick Johannessen på gitar som gjester Madam Felle på denne, vår første konsert etter sommerferien. I tillegg til de to gitaristene som følger Bill, er det nok Kid Andersen som i dag er fast medlem i det legendariske bandet til Rick Estrin & The Nightcats, etter å ha sluttet i Charlie Musselwhite’s band som utgjør gitar selebritetstrioen i Billy T-bands historie.

Vi har også tidligere stiftet bekjentskap med denne besetningen, blant annet sammen med Rick Holmström og Joakim Tinderholt Express. Og, det er ikke uten grunn at kjente artister både fra inn- og utland bruker denne kamerat gjengen for det de er verdt. Hver for seg vil nok mange betegne dem som ”blant de beste Bluesmusikerne på sitt instrument” og sammen – ja, dere får bare bedømme selv…

Dette er et ”Need to hear band”!

Finn ut mer på: http://www.myspace.com/billtroiani

Om forfatteren