Eirik Bergene Band på Madam Felle 27.3.2009!!

Posted On 09 mar 2009
By :
Comment: Off
EBB spiller på Madam Felle 27. mars 2009

Ute med albumet "A better way"

Et stjerneskudd av de virkelig sjeldne, et myndig vidunderbarn og en stor musiker er noen av superlativene som må hentes frem når Eirik Bergene skal beskrives. Det er fristende å sammenligne med andre kometer som Vidar Busk og Amund Maarud når man skal finne andre som har vært i stand til å dekke den norske Blueshimmelen så til de grader og på så kort tid som Eirik Bergene klarte det. Etter å ha prøvd munnspill nærmest som en tilfeldighet i 2000 – en gave fra en onkel – tok det helt av og etter bare 4 år var det skrevet flere spaltemetre om dette fantastiske talentet, som også ble tatt opp i ‘stallen’ til Northpool – en støtte organisasjon for særdeles begavede artister med internasjonalt potensiale.

Dette talentet er i dag en godt etablert musiker og det finnes knapt en diatonisk munnspiller i verden som ikke har hørt om Eirik Bergene, som også behersker gitaren på en missunnelsesverdig måte. Dertil synger Eirik Bergene med en stemme, innlevelse og forståelse som er hans munnspillferdigheter verdig. Dette gjør han til en komplett Bluesartist, som i motsetning til en del andre sjelefrender ikke faller for fristelsen til å forlate Bluesen. Selv om han ikke går av veien for å leke med andre sjangere, har han minst én fot godt plantet på historisk grunn i bomullsmarkene i USA…

Foruten å være frontfigur i Eirik Bergene Band og The Soulsearchers har Eirik spilt fast med Vidar Busk. Gjennom disse bandene har han gjort en rekke turneer både i USA og Russland. Sistnevnte land har han turnert hele 7 ganger og de siste gangene som headliner. I tillegg har han turnert en rekke europeiske land.

Gå ikke glipp av denne store artisten som er ute med sin første plate – «A better way»

Mer om Eirik Bergene: www.myspace.com/eirikbergene

Vi ses på Madam Felle

Om forfatteren